Informatie

Wie zijn wij, wat doen wij?

De stichting Gemeenschaphuis De Ster stelt zich ten doel ruimte en faciliteiten beschikbaar te stellen aan verenigingen, clubs, instellingen en (para)commerciële organisaties op het gebied van sociale, maatschappelijke, educatieve en culturele activiteiten.
Maar ook kunt u aan De Ster denken voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, familiereünie of een herdenkingsdienst.

Lage Mierde heeft een levendige gemeenschap, en De Ster wil de mogelijkheid bieden aan iedereen met ideeën voor nieuwe activiteiten. Verenigingen, stichtingen, informele clubs, werkgroepen: zijn er ideeën, is daar ruimte voor nodig? Neem vooral contact op met De Ster.

Het gezicht van De Ster

Als gemeenschapshuis draait De Ster voornamelijk op vrijwilligers. Aangestuurd door een bestuur, dat ook volledig bestaat uit vrijwilligers.
Er zijn enkele personeelsleden, waaronder onze beheerder. De personeelsleden bedienen de bar, kennen het reilen en zeilen van De Ster en sturen de vrijwilligers aan. Zij zijn naast de beheerder een belangrijk aanspreekpunt voor gebruikers en bezoekers.

Beheerder:             Adriëlle Gijbels
Personeelsleden:   Luzeth van Rooij, Miranda van Berkel en Chantal van Gompel

Brede School Plus

Gemeenschapshuis De Ster is onderdeel van de Brede School Plus.

De Brede School Plus in Lage Mierde is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente, gemeenschapshuis De Ster, de sportzaal, SKPOK (met ingang van 1 augustus 2011 Kempenkind Onderwijsstichting) en Kinderopvang Nummereen (Kinderdagverblijf-Peuterprogramma-BSO en TSO).

Een Brede School PLUS is een Brede School waarin de aandacht is gericht op de ontwikkeling van kinderen met daarbij functies voor alle bewoners van Lage Mierde. Hierdoor ontstaat een multifunctionele accommodatie gericht op de gehele bevolking van Lage Mierde.

De partners binnen De Brede School PLUS hebben de volgende visie ontwikkeld:
De deelnemers aan de Brede School PLUS zetten zich gezamenlijk in voor ontmoeting, ontwikkeling, opvang en recreatie voor de bevolking van Lage Mierde om zo een bijdrage te leveren aan de sociale cohesie. Iedere partner heeft daarin zijn/haar kerntaak waar die participant ook verantwoordelijk voor is.

Samen willen ze daarbij de leefbaarheid bevorderen in samenwerking met de gemeenschap van Lage Mierde.
(bron: http://www.opstap-lm.nl)